INFORMACIÓ SINDICAL A L'ABAST Secció Sindical CCOO Hospital de Calella

SECCIÓ SINDICAL DE CCOO DE L'HOSPITAL SANT JAUME DE CALELLA I ABS CALELLA-MALGRAT-PALAFOLLS

Benvolguts companys/es:

Oferim aquest espai que pretenem que serveixi com a canal de difusió de la informació generada a l'entorn sindical i laboral i, alhora, com a mitjà d'intercanvi d'impressions entre la nostra Secció Sindical de CCOO Hospital Sant Jaume de Calella i ABS Calella/Malgrat/Palafolls
i els treballadors de la nostra empresa.

Esperem que la informació penjada al bloc sigui de la vostra utilitat.

ccoohsjcabscm@gmail.com

dimecres, 21 de desembre del 2011

PLUS FESTIU ESPECIAL

Davant de les consultes rebudes en quan a l'aplicació de l'article 33.5  del Conveni Col·lectiu  de la XHUP, i l'article 30.5 del Conveni Pont: Festius especials, us fem arribar les taules salarials i els conceptes de com s'han de fer els pagaments d'aquests dies.

L'art. nº 33.5.- del Conveni de la XHUP  Diu:

Per la seva especial significació, es consideren festius especials, Nadal i Cap d'Any. Aquells treballadors que els toqui treballar des de l'inici del torn de nit del dia 24 al 25 fins la finalització del torn de tarda del dia 25 i des de l'inici del torn de nit del dia 31 a l'1 fins la finalització del torn de tarda del dia 1, tindran un increment del 100% del plus festiu per les hores treballades en aquests períodes.

En atenció a les característiques dels festius especials (Nadal i Cap d’Any), els treballadors que prestin serveis en jornada ordinària en aquestes dates rebran una quantitat alçada bruta addicional al plus regulat en el paràgraf anterior de 25 per dia treballat, igual per a totes les categories. Aquesta quantitat es percebrà també quan aquest festiu sigui considerat com a “recuperable”.

Els treballadors/es que hagin de treballar en Dia Festiu Especial i que no gaudeixi de dia compensatori, d’acord amb el que estableix aquest article del Conveni Col·lectiu d’aplicació, haurà de rebre la retribució següent:

 
El valor de l'hora ordinària + el 75% del valor de l’hora ordinària + el doble del Plus Festiu que li correspongui, d’acord amb el que estableix l’article 33.3.
 Acta  8.4 (paritària conveni XHUP) En  referència  a  aquest  article  33.5,  el  festiu  considerat  com  recuperable s’ha de remunerar amb el plus festiu.


Taules Salarials del conveni col·lectiu dels Hospitals de la XHUP i Sociosanitari:


La interpretació pràctica es:

Aquells treballadors que els toqui treballar des de l'inici del torn de nit del dia 24 al 25 fins la finalització del torn de tarda del dia 25 i des de l'inici del torn de nit del dia 31 a l'1 fins la finalització del torn de tarda del dia 1

Els hi correspon cobrar:

Valor dhora ordinària + el doble del Plus Festiu que li correspongui (segons la categoria professional) + 26.57 per dia treballat (igual per a totes les categories)

 El 75% del valor de l'hora ordinària només s'aplicarà als treballadors/es que tinguin aquest festius fora del calendari (PLANNING) i no desfruitin del descans compensatori

Calella a 21 de desembre de 2011

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada